måndag 9 november 2009

FunJet gone bad..

Jag har studerat filmen ifrån senaste flygningen och kommit fram till att det inte är radio störningar utan kamera panorerings servot som sitter för nära videosändaren och därmed störs.
det förklarar varför jag inte märkte av några radiostörningar när jag flög visuellt...
nu måste jag försöka flytta videosändaren eller ta bort servot och flyga med fast kamera, det kan eventuellt gå med ett dyrare servo men det känns som en chansning..

Nu undrar ni nog varför min FunJet ser ut som skit?
efter ett par flygningar insåg jag att acrylfärgen jag målade planet med inte fäster något vidare på elapor, och eftersom jag inte stod ut med att se färgen flagna så började jag dra bort färgen med tejp, och nu är den så här snygg!

Jag gillar verkligen min FunJet och den flyger som en dröm, men det känns inte som att jag har haft någon vidare flyt med det här planet så här långt..
men trägeln vinner förhoppningsvis!

4 kommentarer:

Peter sa...

Hur nära sitter mottagaren och videosändaren varandra, i swift2en jag byggde satte jag ju de för nära första gången, blev massa störningar både i viden och radiostyrningen och servorna, ryckte som fan..

Anonym sa...

heheh fin fint det ser ut nu:D jag gjorde samma misstag själv. vart så arg på att färgen for bort så fort man hedde fingrarna på den.så jag drog bort det med tejp jag med:D men sen så var jag så lat att jag bara orkade måla en sida av planet, så underdelen av vingen ser inte så vacker ut;) / ANDRÉ

If I Ran the Zoo sa...

dom sitter så långt ifrån varandra som det är möjligt i en funjet, men video sändaren sitter precis intill pan servot, och dessutom har jag hört ifrån dadde att tower pro och hxt ska vara lite känsliga för 1.3ghz...
och jag har så klart ett tower pro!

jag tror jag ska prova att köpa längre servo sladdar och sätta radiomottagaren längst fram och video Tx långt bak.

If I Ran the Zoo sa...

som tur är det "bara" ovansidan som är målad...