fredag 27 november 2009

Durobatics Fokker D.VII leverans!

Wohoo! julen kom tidigt i år!
nu har jag allt jag behöver för att kunna slutföra min Durobatics Fokker!

Jag börjar med Kronjuvelen! Micro Invent Minor eco 35mhz mottagare, helt sjukt fin!
0,8 gram, 3kanaler och inbyggt fartreglage för borstade motorer, men känner automatiskt av när ett borstlöst fartregage är in kopplat.

köpte två stycken Micro Invent MCA1 magnetiska actuatorer, väger 0.4g (styck), dom är så kallade "remote" actuatorer som har en liten servo arm, istället för att dom monteras direkt vid rodret som är vanligt på Silverlit modellerna. MCA1 actuatorerna har även magnetisk centrering som gör att dom ställer sig i mitten när dom inte används, billigare actuatorer saknar det och är beroende av vinddraget för centrering.

Micro Invent MCF3222 kolfiber propeller, vikt 0.2gram.

2grams borstlös motor, 10mm diameter yttermått. 1mm propeller axel, tyvärr ingår det ingen propeller adapter. med MC3222 propellern så är det testat att den här motorn ska ge ca: 24grams statisk dragkraft vid 1.72A och det är mer än vad jag räknar med att behöva!

XP-3A borstlöst fartreglage, gjort för att användas med en cell. reglaget väger 1.15gram med kontakter, men jag planerar ta bort dom och löda sladdarna direkt på kretskortet istället för att spara lite vikt.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag är rädd för små saker XD
ne men hatar när det blir pilligt:P
lycka till:) /André

If I Ran the Zoo sa...

tackar,
ja det är inte utan att jag känner viss ångest när jag ser dom där små actuatorerna, det kan vara så sjukt retsamt när dom där tunna trådarna går av..
men jag är glad för att jag inte valde att göra egna actuatorer den här gången iallafall!