tisdag 24 november 2009

Durobatics Fokker D.VII

Jag var och köpte några overhead pennor idag!
som ni ser blir även detta plan svart! jag kunde gjort det enkelt för mig och haft planet vitt och bara målat dit svarta tre kronor, det var så Herman Görings Fokker D.VII såg ut efter att han sålt den till Sverige.

Jag har beställt grejer till planet också, jag tror nog total vikten hamnar något över 10gram, delvis för att jag blir tvungen att använda en större motor än vad jag tänkt ifrån början.
jag hade hoppats kunna använda Plantraco GB05 (4mm coreless) motor/växel eftersom den propellern skulle se lagom ut på det här planet, men efter lite efterforskning så insåg jag att den inte har mer än 5grams statisk dragkraft, och jag vill ha minst 10g!
nästa steg är en 6mm coreless plus växel (GB03/GB04), och då är vikten uppe på lite mer än 3g med propeller, och då tänkte jag eftersom jag är växel motståndare att en billig 2grams borstlös motor skulle sitta bättre! och med tillhörande 0.7grams fartreglage och kolfiber prop så blir vikten ungefär samma! om jag skulle haft råd skulle jag givetvis valt 1grams motorn ifrån microinvent, men den ligger i en helt annan prisklass...

Jag valde att köpa MicroInvent 3ch eco 35mhz mottagare och till den ska jag använda två av deras actuatorer (o.4g) istället för Toki servona som jag först tänkte.
jag är fortfarande sugen på att prova Toki servon som jag hört så mycket om, men det får vänta till något annat projekt.

Fortsättning Följer...

3 kommentarer:

Anonym sa...

vad för motor tänker du använda?
/ANDRÉ

If I Ran the Zoo sa...

http://www.micronradiocontrol.co.uk/micro_brushless.html#hx-2g-7700

det är samma som hos hobbyking skulle jag tro!

MiquePe sa...

Det blir snyggt, som alla dina byggen! Det är imponerande vad du hinner bygga mycket.