söndag 18 oktober 2009

Kompass och hemliga lådan!

Jag var på Jula och köpte det billigaste kompass dom hade, jag trodde det skulle en liten som man håller i handen, men det visade sig att en som är gjord för att vara i båtar var billigare...
tyvärr var den för hög för att få plats i min väska så jag var tvungen att modda lite..

Det visade sig inte vara så svårt, det enda som fanns i hela den stora plast kåpan var en liten lampa!

Jag har gjort om lite i min FPV mark station.
jag har gjort plats för två nya 2.4ghz mottagare och ett kompass
jag satte även in en switch för att kunna välja att bara ha ström till dom två mottagare som jag har tänkt använda, för att spara lite ström.

Som ni kan se fick jag dit lampan till kompassen också, totalt onödigt eftersom jag bara flyger när det är ljust, men lite roligt måste man ju få ha...

För er som undrar varför jag måste ha ett kompass i lådan så är det för att jag måste stå vänd åt norr eller syd när jag använder min head tracker..

6 kommentarer:

MiquePe sa...

Det ser riktigt fint ut! Jag är duktigt sugen på FPV själv i framtiden och läser dina inlägg med stort intresse. Tänkt plattform är en gammal 60-trainer med 2-meters spännvidd som kommer att elkonverteras. Det blir såklart lite större än de foamies man brukar köra med, men det borde kunna bli stabilt och bra och ge rätt genuin flygkänsla.

If I Ran the Zoo sa...

Tackar!
jag gick också och suktade ett bra tag innan jag slog till, men nu är jag fast!

jag tror nog en 2m trainer blir alldeles utmärkt FPV modell, den främsta anledning till att dom flesta använder mindre plan av cellplast liknande matrial är att dom är ganska billiga och är väldigt tåliga.

Jag är också sugen på lite större plan för FPV i framtiden, (och även mindre så klart) jag såg att MFT.nu fått in en ny serie med lite större billigare motorer som gör att det inte är så farligt dyrt att elkonvertera lite större modeller.

MiquePe sa...

En möjlig anledning till att man flyger mycket FPV-friggisar istället för större balsaplan är att de gör mindre ont att få i huvudet om något går åt skogen.

Jag gillar verkligen dina små FPV-projekt. Funderar faktiskt på att testa FPV på min gamla Outrage om jag hittar ett billigt system. Den borde klara vikten.

Kan du rekommendera något billigt FPV-system? Var köpte du dina grejor?

If I Ran the Zoo sa...

Jag tror största anledningen till att dom flesta väljer multiplex elapor plan är att dom är sjukt hållbara..
men sen att dom är lite mjukare skadar ju inte!

Jag började med ett fatshark kit ifrån www.electronicarc.com, fick dock ganska mycket video störningar när jag flög med den inbyggda videomottagaren, och cmos kameran "ccd killer" var inget vidare..
men videoglasögonen är bra!

sen skaffade jag ett 1.3ghz videosystem med diversity och patch antenn från nghobbies.com och det har funkat mycket bra.

jag ska snart prova mitt 2.4ghz airwave system och patch ifrån dpcav.com, men än vet jag inte hur bra det funkar.

jag är rädd för att det inte finns något billigt system än, men snart när kineserna kommer igång så kommer det nog finnas mer att välja mellan.

MiquePe sa...

Det är bra info. Jag hade gärna köpt ett plug n playsystem, men många av dessa verkar vara FatShark-systemet med CCD-killerkameran. Det får bli en powesurf när det närmar sig framåt vårkanten förhoppningsvis.

If I Ran the Zoo sa...

jo det stämmer..

Fatshark är inte dåligt, det kan duga att köpa en kx132 ccd kamera till att börja med, men det blir mycket bättre med en patch antenn och det är lite svårt att använda med den inbyggda mottagaren, dessutom blir det ju ännu bättre med ett diversity system, men då börjar pengarna ramla iväg...

Det är nog en bra idé att vänta till våren, då har det nog släppts en del nya produkter också!