torsdag 29 oktober 2009

Funderingar på nya projekt

Nu när mitt Jumping Jack projekt börjar närma sig sitt slut så börjar jag fundera på vad nästa projekt ska bli...

Innan jag började flyga FPV så höll jag nästan enbart på med väldigt små flygplan under en lång period, och tankar på att försöka bygga något väldigt litet FPV plan har funnits ett tag, MPX FOX var ett steg åt det hållet men i mina mått mätt så är inte Foxen särskilt liten.
problemet med att bygga ett mycket mindre FPV plan är att en kamera i lämplig storlek skulle kosta omkring 1200kr (inklusive frakt) och det känns lite halv jobbigt för någon som just har blivit uppsagd..

Därför har tankarna gått till att bygga ett lite större skala plan där jag kan avända standard grejer, jag var en liten bit på väg åt det hållet med min Alfa spitfire, men det planet var lite för litet för standard FPV prylar och på tok för litet för att kunna bygga en hyfsat realistisk cockpitt, vilket skulle vara halva nöjet med en skala modell..
problemet är att en hyfsat stor skala modell med spänvidd mellan 1m-1.5m (jag har en audi sedan som inte kan fälla sätet så vid 1.5m går gränsen) är inte billiga heller...
alternativet är i sådant fall att bygga själv ifrån ritning och därmed sprida kostnaden lite eftersom jag inte behöver köpa allt på en gång.

Men samtidigt som jag tänker att det skulle vara roligt att bygga en skala modell så funderar jag lite på vad som skulle vara roligast att flyga?
MPX FunJet är rolig på grund av fartkänslan, men när jag tänker tillbaks på året som har gått så är det nog mina flygningar med min GWS E-starter som var roligast, och då är det framförallt flygningarna på låg höjd tänker jag på..
E-startern som var gjort av vanlig cellplast gillade inte mark kontakt så bra, så livslängden blev inte så lång och jag gissar att min balsa Jumping Jack inte kommer ha en jätte lång karriär...

kanske skulle det optimala FPV planet vara något extremt hållbart EPP/Elapor aerobatic plan?

Någon mer än jag som är sugen på en förenklad FPV version av Redbull Air Race nästa år?

2 kommentarer:

Peter sa...

Ms Composit Swift2 är ett kul och billigt fpv plan (under 500 kr för själva planet)!!!
Så verkar det vara väldigt tåligt också (EPP) bara studsar utan en skråma när man missar att fånga det..

If I Ran the Zoo sa...

låter som en utmärkt kandidat!
kommer nog bli en sådan så småningom..

jag ska nog hejda mig lite tror jag, jag har snart 3st FPV plan och nästan inget flygbart väder alls..