lördag 15 augusti 2009

Multiplex Fox V2 "AKA FPV FOX"

5x3 propellrarna ser lite stora ut på det här planet men så har ju planet bara en spännvidd på 50cm

Jag har jobbat lite på min blivande FPV FOX!
motorerna med tillhörande reglage är nu på plats, det var inte helt problemfritt dock..
när jag lödde ihop motorsladdarna med fartreglagen så är det alltid en gissning om motorn kommer snurra åt rätt håll när man provar.
man har tre+tre lik färgade sladdar som ska lödas ihop och 9 gånger av 10 så snurrar motorn åt fel håll när man provar motorn första gången, även denna gång (båda)...
men sen lyckades jag även förvirra mig med sladdarna på ena motorn så jag fick göra om den en gång till! men nu snurrar båda motorerna åt rätt håll och sitter monterade i planet.
en sak man bör komma ihåg när man använder två borstlösa motorer är att man måste använda 2st fartreglage och att bec-kretsen på det ena reglaget bör kopplas bort, och det gör man enklast genom att ta bort den röda plus sladden som går till mottagaren på ett av reglagen.

jag karvade ur skåror på undersidn av vingarna för att göra plats för sladdarna, jag karvade även ur ett hål i undersidan av kroppen för att göra plats för en 2s 300mah driv acc

motorfästena gjordes av en liten bit 5mm balsa och en tunn bit plywood.
prop adapters med gummiband/oring följde motorerna, jag tycker inte den typen av propeller fästen är så snygga men dom är väldigt praktiska så jag kommer nog använda dom endå.

Jag flyttade höjd servot bak i kroppen, delvis för att det kommer bli mycket utrustning i nosen och då underlättar det att ha en motvikt långt bak i kroppen, sen skadar det ju inte att det är enklare..

Jag har beställt en Fatshark videosändare ifrån electronicaRC.com, så innan den kommer kan jag inte göra så mycket mer just nu, förutom att eventuellt byta ett av skev servona som har börjat krångla. sist jag provade servot så funkade det utmärkt, men nu helt plötsligt så håller det på och hackar när det rör sig??
jag har inga mer så små servon hemma och löning är minst en vecka bort, så jag antar att jag helt enkelt får ta det lungt och fint ett tag.

6 kommentarer:

Anonym sa...

vad är det för dragkraf på motorerna försöker hitta ett billigt och lätt setup till mitt vinter projekt/André

Anonym sa...

det ser ju fin fint ut/andre

If I Ran the Zoo sa...

tackar!

jag hittade den här infon på en annan sida:

with 2S Lipo:
GWS 3020 prop. 1 amp. ~38g thrust
GWS 3030 prop 1.2 amps, ~44g thrust
GWS 4025 prop 11,000 rpm, 1.4 amps, ~53gr thrust
GWS 4530 prop 9,000 rpm, 1.6 amps, ~62 gr thrust
GWS 4540 prop 1,9 amps, ~65g thrust
GWS 5030 prop 8,950 rpm, 1,83 amps, ~76g thrust

Anonym sa...

okej då va den för svag behöver en motor på 250-300g thrust men tack för hjälpen:)/André

If I Ran the Zoo sa...

jag brukar gå in på MFT.nu "axi motor finder" : http://www.modelmotors.cz/axisetupmftswe/

man fyller bara i beräknad vikt och modell typ och sen får man förslag på lämplig motor/esc och propeller!

och om man inte har råd med en Axi tittar på vad den axi motorn har för kv, w, osv. och sen kan man leta på tex, rcflight.se eller aircpro.com efter motsvarande motor.. (eller hobbyking.com)

Anonym sa...

oo smart tack:)