tisdag 11 augusti 2009

FPV Spitfire premiär.

Jag provflög min FPV Spitfire idag...
redan innan frovflygning insåg jag att vikten antagligen blev lite för hög, men jag ville veta några siffror så jag vägde den inte.
själva starten gjordes utan videoglasögon eftersom det är lite lättare att trimma in planet på vanligt sätt än att göra det med glasögonen på.
själva starten gick bra inga direkta konstigheter, planet kändes lite framtungt dock, jag hade en känsla av att tygdpunkten var lite långt fram men jag följde tyngdpunkts anvisningarna..
tyvärr var propellern obalanserad, eller rättare sagt så tror jag jag sabbade den när jag borrade upp centrumhålet, så motorn väsnades och efter en liten stund flög toppen av spinnern av! men annars flög planet helt okej och när jag trimmat in planet lite och fått lite känsla för hur planet flög så provade jag sätta på mig videoglasögonen, men bilden var väldigt mörk av någon outgrundlig anledning så jag tog snabbt av mig glasögonen igen innan jag skulle tappa bort planet!
jag fick ögonkontakt med planet igen och efter ett par ögonblick fick jag även kontroll på vilken riktning planet flög..
Jag flög lite till med planet och konstaterade att det flög ganska tungt, jag tror det skulle må bra av att banta några gram, men vid det här laget var jag irriterad över att inte få flyga FPV, så jag tog ner planet.

Jag vet inte varför bilden blev så mörk när jag flög? jag kollade innan starten och då såg allt ut som vanligt, det enda jag kan tänka mig är att det strular med att bara använda en acc, jag har hört att vissa får problem med bilden och andra inte..

Innan jag gör någon ny start med fpv spitfiren så ska jag skaffa en lättare videosändare, 400mw som jag har nu är lite onödigt stor, jag tänker ju endå inte göra några långdistans flygningar med den precis, jag pratade med electronicaRC.com och dom sa att dom hade några 100mw 1.3ghz Tx påväg in om några veckor så det kan vara ett lämpligt alternativ, jag har inte hittat någon annan som säljer mindre 1.3ghz videosändare och det skulle vara tråkigt att behöva gå tillbaks till 2.4ghz.
eventuellt ska jag även försöka hitta en lättare kamera, jag har hittat en panasonic ccd som bara väger 16gram som verkar lovande.
sen funderar jag även på att eventuellt skaffa en egen acc för video utrustningen för att utesluta att det krånglar.

Det var även premiär för mitt 1.3ghz diversity system idag, men tyvärr vägrade min pinnacle video inspelnings grej att spela in något idag, jag har ingen aning om varför, men den verkar göra så ibland?
så därför kan jag inte heller se när bilden blev dålig eller om det var några störningar eller annat som kunde ha givit mig ledtrådar på varför bilden blev så mörk.

Så kortfattat kan man säga att jag är ganska missnöjd med dagens Flygning!

edit:
Jag har tänkt på flygningen lite under dagen och funderar på om det kanske inte alls var något fel på bilden, jag kom att tänka på att när jag skulle sätta på mig videoglasögonen så la jag planet i en svag stigning för att vara säker på att planet inte skulle gå i backen innan jag hann orientera mig. men jag tror att jag la planet i en stigning i riktning mot solen och det kan förklara varför bilden var mörk, jag vet att jag tog av mig glasögonen snabbt igen när jag insåg att jag inte såg något. det är en tänkbar förklaring men jag vet inte säkert, jag önskar att flygningen hade spelats in så jag hade kunnat kolla om min teori stämmer.

11 kommentarer:

Anonym sa...

såg att du sökte en 10mw sänadre till ett projekt fpv rc bil? PS. jag stalkar inte dig:P jag råkade bara se det på rcflyg.se hoppas det fixar sig med din spitfire/ANDRE

If I Ran the Zoo sa...

hehe, ingen fara!

japp jag söker en 10mw fatshark sändare, men det är till min Multiplex FOX:)

du skaffade väl också en FOX? hur har det gått med den?

tack, jag ska bita ihop och samla ny pepp till min spit.. det är alltid jobbigt när man har lagt en massa tid på något som inte funkar, men utmaningen är ju även lite av charmen:P

Anonym sa...

foxen har jag inte börjat riktigt med men den ligger hemma och samlar damm ..alltid nått:P/ANDRE

Anonym sa...

men jag ska ta ut electronic från min citabria och sätta den i mitt xtwin tack för förslaget:) några förslag på hur jag ska bygga det bäst/ANDRE

Anonym sa...

motagar antennen loassnade från krestkortet vad ska jag göra?!

Anonym sa...

lossnade

If I Ran the Zoo sa...

verkligen kul att höra att du gör en x-twin modd!
jag vill ha full rapport med bilder och video när du är klar:)

såg du var den satt så är det nog inga problem att löda tillbaks den, om du vet hur man löder? äger du någon löd utrustning?

om du inte kan löda så kan du skicka den till mig så fixar jag den..

Mange sa...

En moddad X-Twin, grymt! Även jag vill se bilder och gärna film på det!

För övrigt måste jag säga att detta är en beroendeframkallande härlig elektroniktung blogg! Kör hårt!

/M

If I Ran the Zoo sa...

tackar!
kul att höra att du gillar den!

Mange sa...

Tror faktiskt det är ditt fel att jag nu fått min far att snöa in på RC!

han har nu 3st plan och en 4-kanals helikopter. Självklart ett par bilar oxå! (han e nybliven pensionär och jag har gett han adressen till din blogg).

If I Ran the Zoo sa...

haha, det var roligt att höra!