tisdag 18 augusti 2009

Antenn sladds jävelskap!

Jag fick förlängnings antennsladden som jag beställt till mitt 1.3ghz diversity system...
jag valde att köpa en färdig eftersom jag tyckte det verkade krångligt att sätta dit antenn kontakter, men nu när jag fick sladden så märkte jag att kontakterna var fel!
jag vet inte om dom var fel monterade eller om det finns olika modeller av samma kontakt?
hursomhelst så hade den som är en "hon" kontakt ett "han" stift och tvärtom, så jag blev tvungen att montera isär kontakterna och byta stiften så att det blev rätt...
och det var garanterat jobbigare än om jag hade köpt lösa kontakter och en sladd, men så går det när man försöker ta den lätta vägen, det lönar sig aldrig!

Jag har även monterat in 1.3ghz videosändaren i min EasyFly (som ifrån början satt i min spit) så att nu ska jag snart få testa hur mitt diversity system funkar!
jag har valt att använda två olika typer av antenner i mitt system, tanken är att patch antennen ska täcka upp ytan framför mig när jag flyger.
eftersom en patch antenn har bättre räckvidd än vanliga antenner men bara inom en 70graders yta framför sig, så därför har jag en annan vanlig "spötantenn" som har lite sämre räckvidd som ska täcka upp bakom mig eller när jag hamnar utanför patch antennens område av andra orsaker...
men för att dom två ska kunna sammarbeta så har jag en diversity switch som känner av vilken av antennerna som har bäst signal.
imellan switchen och antennerna sitter givetvis video mottagarna och i till det här systemet har jag valt att köra på 1.3ghz istället för 2.4 som annars är vanligast. jag hoppas kunna få lite mindre störningar med 1.3 eftersom det inte är lika vanligt som 2.4ghz som används blanannat i trådlösa nätverk och liknande.

2 kommentarer:

Peter L sa...

Det ska inte va enkelt... Kolla här http://svtplay.se/t/102818/sasongstart__vetenskapsmagasinet Försvaret har skaffat fpv :-)

If I Ran the Zoo sa...

nä det är sant.

intressant! hm, jag undrar om det finns jobb att söka inom det området? test pilot för FMV vore inte så dumt..