lördag 18 juli 2009

Ny FPV flygning och andra nyheter!

Efter flygning nr9 såg planet ut så här

Jag gjorde en ny flygning med nya Turnigy 2017/20 motorn och 12x6 propellern idag, tyvärr så blev det inget inspelat på min pinnacle video device idag... vet inte vad som gick fel, det var inget som antydde att den inte spelade in.
själva flygningen gick dock bra, jag tyckte först att motorn inte gav så bra stig som jag hade hoppats, men sen när jag planade ut insåg jag snabbt att den stiger mycket snabbare än tidigare, jag tror inte att den orkar stiga vertikalt så värst långt men det hade jag inte heller hoppats (även om det skulle varit roligt)..

Jag tror jag att jag kom på vad som gick fel när jag krashade i förra flygningen!
Jag tror inte längre att det var stall utan radio störningar!
samma sak hände idag men på mycket högre höjd, och när det hände insåg jag att jag stod och flög med sändarens antenn riktad 45grader imot marken!
så fort jag riktade upp sändaren horisontellt så försvann problemen!
och jag som slaktade min typhoon 450 "the wing" helt i onödan eftersom jag trodde att jag hade ett dåligt höjd servo, så jag plockade ett servo ifrån the wing...


Turnigy 2217/20

Jag har även fått min nya kx 132 ccd kamera som jag beställde ifrån ElectronicaRC.com!
kameran är lika liten som min gamla "ccd killer" men den är lite tyngre, den väger 20g och "ccd killer" bara 14g.
det föjde även med två olika linser 3,6 & 2,8mm, jag har bara provat den som sitter på och vet inte vilken av dom det är än.
det var ett helt annan känsla att flyga med den kameran jämfört med min gamla "ccd killer",
det var ett helt annat ljus och framförallt en skarpare bild! dessutom ser propellern snyggare ut nu när man ser att den snurrar istället för dom klassiska "cmos" linjerna.
jag ska skriva mer om kameran när jag har flugit med den ett par gånger..


aluminium fästet som sitter monterat går bra att skruva direkt i servoarmen (om man inte vill ha tilt).


2 kommentarer:

Anonym sa...

att rikta antennen neråt är nåt jag brukar göra hmmmm karnse derför jag tycker det är så kort räckvidd?:P/ANDRE/lameandre

If I Ran the Zoo sa...

jag har forskat lite och det kan tydligen göra ganska stor skillnad på hur man håller radion/antenn, läste bla. om långdistans fpv flygare som brukar flyga med antennen rakt upp och hålla radion ovanför huvudet när dom förlorar kontakten..
jag funderar på att skaffa en såndär grej man lägger sändaren i när man hänger den runt halsen, det borde underlätta lite..