tisdag 14 juli 2009

FPV flygning 9

Jag var och gjorde en morgonflygning strax efter kl5 innan jobbet..
hade massor av video störningar, dessutom avslutade jag flygningen med vad jag tror var en stallning på låg höjd som slutade rakt i backen! ingen vidare start på dagen med andra ord.
när man flyger FPV är det väldigt svårt att avgöra vilken fart man flyger i har jag märkt, dessutom är planet så snällt att det inte märks om man är nära stalla förens det händer!

Jag hade funderat lite på hur jag skulle få ur den gamla motorn ur planet utan att förstöra flygplans kroppen allt för mycket, det slipper jag fundera på nu iallafall...
krashen mosade nosen och slog sönder motor fästet, jag tror inte att det blir några problem att laga den men lite nedrigt känns det allt.

Jag blev så less på videostörningarna att jag beställde en oracle diversity switch och ett videosystem på 1.3 ghz (2st Rx + 1st Tx) !
jag ska bara hitta en patch antenn för 1.3 ghz också så är jag nöjd.

video och bilder kommer...

2 kommentarer:

Peter sa...

Va skoj !!! Jag har också funderat på en till mottagare och en diversity switch, ska bli kul att se hur det går.. ps jag köpte min 1,3ghz patchantenn från rangevideo, det går ju bygga själv också http://www.rc-cam.com/gp_patch.htm

If I Ran the Zoo sa...

japp! jag längtar!

jag fick tips av någon på rc groups om att det inte alls är svårt att bygga en egen duo reciver med inbyggd switch, allt finns att köpa som moduler.
men jag har inte kunskapen för att ro hem ett sånt projekt...

men det vore ju grymt med 2 duo + en oracle switch, då skulle man kunna ha 4st patch antenner och det borde täcka upp det mesta:)