torsdag 23 juli 2009

FPV flygning nr 10!

Jag var ute och flög lite imorse, lite för blåsigt men det har ju stormat och regnat varenda dag den här veckan så idag när det var lite lugnare så passade jag på.
FPV flygar suget blev tillsist för stort!
Planet är inte så värst vind känsligt, speciellt inte sen jag bytte till en stakrare motor, det lurigaste idag var att försöka komma ner med hedern i behåll, jag flög ifrån toppen av bruket backen idag igen (det var några som campade där jag hade tänkt flyga..) och ifrån det håll jag skulle landa ifrån står liftsystemet till skidliften! jag funderade först på om jag skulle försöka göra landningen under vajrarna på liftsystemet eller om jag skulle försöka komma in snett brevid? jag fegade ur och valde det senare..

toppen av kullen (dvs. min landnings plats) visade sig vara väldigt turbulent idag eftersom vinden kom ifrån skogs sidan, men efter ett par prov varv så satte jag tillsist ner planet, efter att ha varit bara centimetrar ifrån att klippa liftstolpen!
Även idag förlorade jag kontakten med planet ett par gånger, varje gång kom jag på mig själv med att flyga med radioantenn ner imot marken!
jag var tvungen att helatiden påminna mig själv med att hålla upp radion i rätt vinkel, jag tror jag ska bygga någon slags hållare till radion som gör det lättare att hålla radion rätt.5 kommentarer:

Anonym sa...

hej mycket skarpare bild nu:) och kul att propelern ser ut som en propeler när den snurrar:P föresten hittade glappet på min citabria själva metelltråden hadde gått av inuti plastskyddet:P/LAMEANDRE

If I Ran the Zoo sa...

ja, jag är ganska nöjd med att få se en riktig propeller:)

aha, vad bra att du hittade felet!

har du sett dom här:
http://shop.ajoka.com/product.php?productid=16178&cat=0&page=1

kan eventuellt vara ett billigare sätt att kunna börja med fpv, är lite osäker på kvaliten dock...

Anonym sa...

ok en fråga är video kvaliten bättre på datorn än i glasögonen eller tvärt om? blev intreserad av hur denna flög? http://thezooowner.blogspot.com/2009/03/palm-z-zero.html

/lameandre

Anonym sa...

srry hela länken he bara dit +.html

:)

If I Ran the Zoo sa...

kvaliten är bättre i glasögonen, filmen komprimeras när den sparas på min pinnacle..
dessutom kan man ställa skärpan och ljustyrka/kontrast men det syns inte på inspelningen.

zeron flög väldigt snabbt och jag hade inget stort nog utrymme att flyga den på..
jag tror den skulle flyga bättre (mer inomhus vänligt) med en 4mm motor och en mindre mottagare/batteri för att få ner vikten lite.
får se om jag tar upp det i vinter..