tisdag 28 juli 2009

Mitt nya projekt!

Rut hjälper mig packa upp min nya Alfa Spitfire!

Jag fick ett paket ifrån Fullkontroll.se idag, det är mitt nya jaktplans projekt som jag har längtat efter att få sätta igång med!
jag hade tänkt köpa en P-38 egentligen men eftersom den var slut och jag ville gärna ha ett WWII jaktplan så föll valet på en Spitfire ifrån Alfa model.
anledningen till att jag ville ha en P-38 ifrån början var att den är två motorig och jag skulle därmed slippa ha en propeller i synfältet, men jag tycker inte man störs så mycket av propellern nu när jag flyger med ccd kamera, så det känns inte jättejobbigt att det blev ett enmotorigt plan i stället.
Det är mitt första jaktplans projekt sedan jag flög (metanol) dogfight plan 90-talet, Alfa modellen är i liknande storlek som planen jag flög på den tiden, men där slutar likheterna.. Alfa modellen levereras helt färdigbyggd och kvalitén och passformen på modellen är helt sjukt bra!! allt är förberett för servo och motor installationen, det finns även instruktioner för infällbara landställ, sidroder och klaffar, men jag tänker bara ha höjd och skevroder på min modell.

Jag har tänkt använda den till FPV flygning, även om det kommer göra lite ont att börja skära i den för att få plats med video prylarna..
När jag först såg storleken på den så tänkte jag att jag har gjort ett misstag, den är för liten för FPV! men jag tänker att med tanke på att man kan flyga med infällbara landställ och sidroder vilket innebär 3st extra servon ( ca 3x9g= 27g plus landställ, hjul och linkage ), så borde vikten bli ungefär samma som en kamera och och en videosändare ( kamera 22g+Rx 8g=30g ).

det blir nog en utmaning att få in allt snyggt men jag är ganska säker på att det kommer gå!
men det är inte omöjligt att jag tagit mig vatten över huvudet igen, men det återstår att se!

Tillsist måste jag tacka Fullkontroll.se för sin kundservice och snabba leverans!

fortsättning följer...

3 kommentarer:

Anonym sa...

du kan ju kombinera skev och klaff så har du höjd ,skev och klaff med bara 3 servon/ANDRE

If I Ran the Zoo sa...

det stämmer!
men om man vill ha skala lika klaffar så måste man ha ett servo till. men jag tror inte det är nödvändigt med klaffar på den här modellen, jag tror mest dom erbjuder det som en skala detalj.

Anonym sa...

jo jag tänkte kul med fler roderytor bara:P/ANDRE