torsdag 30 april 2009

Walkera UFO 5 mod


Kylring av aluminium till motor

Jag gjort min första modifiering av mitt UFO5!

UFO5 har "borst" motorer och som alla borst motorer är värme utveckling alltid ett problem!
jag har inte märkt av några problem med mina motorer än men som förebyggande syfte så tänkte jag att en liten moddning aldrig skadar!
om motorerna blir för varma så är risken att magneterna mattas av eftersom dom är väldigt värme känsliga, och om värmen blir för hög så riskerar motorn tillsist nypa..

Jag bestämde mig för att tillverka kylringar i aluminium för att öka kylningen på motorerna, jag tror dock inte mina kylringar är lösningen på problemet men jag hoppas att jag kan skjuta problemet framför mig lite tills Walkera förhoppningsvis släpper en borstlös uppgradering, precis som dom gjort till sina helikoptrar!För att få plats med kylringen var jag tvungen att tabort lite plast..


7 kommentarer:

Peter sa...

Har du någon uppfattning om hur mycket UFO 5 orkar lyfta ? Skulle va kul att sätta FPV grejer på den.. Eller lite elektronik, att få den hålla en gps position... :-)

If I Ran the Zoo sa...

Jag tror säkert att den skulle orka med ett litet fpv kit, jag har sett filmer när dom flyger ufo5 med flycamone2, problemet är att dom flesta fpv kit är 2.4ghz och det är ufot också...

Det finns en diskutions tråd på RC groups där dom har konverterat ufo5 till borstlöst, men jag har inte sett några gps positions moddar än!

LAME André sa...

2.4ghz letar ju efter en ledig frekvens så dom inte ska störas av varann om jag har rätt

If I Ran the Zoo sa...

Du har rätt i att den letar efter en ledig frekvens, men tydligen ska fpv mottagaren störa radiomottagaren så att dom rekomenderar inte att man använder 2.4ghz tillsammans, det går dock bra med 1.2ghz eller 869mhz fpv system.
det finns även 900mhz men det ska tydligen vara vad mobil nätet sänder på i sverige så det är inte heller att rekomendera

Peter sa...

Jag kör 1,3 GHz från rangevideo på mitt plan och med 2,4 spektrum radiostyrning.. Kanske blir en sådan ufo framöver så man köra runt i kvarteret...

If I Ran the Zoo sa...

Aha vad spännande! skriv gärna och berätta hur det gick om du testar.

om det går att köra fpv kamera+rx på 7.2v så kan det kanske vara ide att använda bara en ack? för att spara vikt, eller innebär det mer störningar tror du?

Peter sa...

Jag kör min kamera och sändare direkt på flygbatteriet(3s-lipo ca:12v), jag får inga störningar. Jag använder bara en ferritring som avstörning. Men det beror ju på hur mycket störningar som esc:en och motorerna skapar. Det går köra 12v kamera/sändare på batteri med lägre spänning än 12v, då behöver man bara en liten step-up regulator som ökar volten till 12v.