söndag 19 april 2009

Plantraco

Micro butterfly, världens minsta RTF flygplan (2.6g)


Jag har nämnt Plantraco ett par gånger i olika sammanhang men jag tänkte att det var på tiden att jag skriver lite mer om företaget som har fler micro flygplan än något annat företag!

Första intrycket av Plantraco är ofta att man tycker flygplanen är dyra jämfört men andra leksaks plan i liknande storlek, men det är inte riktigt sant!
förvisso kan (ca) 1000kr för ett RTF (redy to fly) utan radio kännas mycket för ett litet flygplan som ryms i handflatan, men då är planen monterade och provflugna i fabriken innan dom levereras för att säkerställa att planen flyger bra när dom kommer till kunden!
en annan stor skillnad mot leksaksplanen är att plantracos plan är radiostyrda (inte IR) och är därför mer komplicerade att tillverka men går därför även att flyga ute om vädret är fint.
dessutom har plantraco mer exakt styrning än ett motsvarande leksaks plan som ofta har så kallade "bang bang" styrning dvs. fullt utslag eller inget utslag.

Classroom fighter, finns både som RTF och som kit


ME 163 Komet, en liten snabb skevroder modell som bara finns i kit utförandeMicro MAV, en av deras mer annorlunda modeller! finns bara som RTF

kit flygplanen kan givetvis köpas och användas med annan billigare utrustning om man önskar..
eller så kan man givetvis gör tvärtom och bara köpa deras micro mottagare och actuatorer för att använda i egna projekt.

för mer info kolla in: www.microflight.com
flera av modellerna finns även att köpa på: www.micronradiocontrol.co.uk/

Inga kommentarer: