torsdag 12 mars 2009

Silverlit Stingray


Här om dagen fick jag ett packet ifrån Cbiz med två olika Silverlit Palm-Z flygplan , och först ut är Stingray!

Stingray har funnits på marknaden ett tag nu och jag har varit nyfiken på den sen jag först såg den. tillskillnad ifrån silverlits andra flygplan som har en mer normal design med vingar och flygplanskropp och så vidare på rätt ställen, så står denna modell ut ganska mycket eftersom den egentligen inte liknar ett flygplan .
Stingray har varken kropp eller vingar! eller den har snarare en vinge som även rymmer kroppen och dessutom har den motorn mitt i vingen/kroppen!
bortsett ifrån den uppenbara stingrocka utseendet tycker jag att den påminner lite om NASAs expriment flygplan ifrån 60-70talet när dom exprimenterade med bärande flygplanskroppar.När jag öppnade kartongen blev jag förvånad över att hitta en IR booster med i paketet,
inte för att jag haft problem med mottagningen på mina tidigare Palm-Z flygplan (så länge man flyger med dom inomhus) men det är alltid trevligt med lite bättre räckvidd!


kontrollen, flygplanet och IR booster.

Flygningen med Stingray är en positiv överraskning även den, den markstartar på ett par centimeter och har bra stigförmåga och det går även utmärkt att kurva på extremt små ytor utan att den riskerar stalla, och det är en bra egenskap om man inte har ett allt för stort vardagsrum..

landningsstället monterat på kroppen

På orginal Palm-Z sitter det en växlad 4mm coreless motor, men stingray har en växlad 6mm motor som ger mycket bättre med kraft, lipo acken är fortfarande en 30mAh men nu sitter det en laddsladd på sändaren (som på picoo-Z) istället för kontakten som satt på orginal Palm-Z.
actuatorn (sidroder magnet servo) är även den lik den som på orginal Palm-Z.
En liten udda detalj är att dom på Stingray har dragit aktuator trådarna igenom propeller axeln, vilket kan vara bra att veta om man vid ett senare tillfälle vill modda den...

Sammanfattningsvis tycker jag att stingray är ett väldigt trevligt flygplan att flyga med i vardagsrummet och om den hade varit radiostyrd istället för IR hade den varit ännu roligare eftersom man skulle kunna flyga utomhus med den, en liten plantraco mottagare skulle vara en enkel modd för den som vill kunna flyga utomhus.

Jag har inte hunnit bestämma mig för några moddar än förutom att ta bort klistermärkena som sitter på ovansidan för att spara lite vikt, men annars är den helt okej som den är.en video ifrån Silverlit

1 kommentar:

Anonym sa...

brukar flyga ir när solen börjar gå ner:) så det går att flyga utomhus/LAMEANDRE