fredag 27 mars 2009

Quadrocopter 450 arf

nästan svårt att tro att den får plats i den lilla lådan!

Som jag har längtat! men nu har den äntligen kommit!
Conrad.se har skickat ett exemplar av deras nya quadrocopter som jag får prova! när jag först fick se den lilla lådan som den levererades i så trodde jag knappt att den skulle få plats där i, men eftersom den går att vika ihop så var det gott om plats...Under skalet är allt som det ska, tre stycken kretskort: det i mitten är själva moderkortet där även mottagaren är inbyggd, bara att sätta dit en vanlig 35Mhz sändar kristall så är den flygklar!
på moderkortet sitter även dom tre accelerometer gyrona som som känner av hur quadrocoptern ligger i luften och hjälper dig att flyga.
dom andra två kretskorten för motorstyrningen, det är bortlösa fartreglage för motorerna (två stycken på varje kort).
allt ser väldigt snyggt och välgjort ut, det som skiljer den här mot andra quadrocopter kretskort är att kretskorten på denna står upp och på andra så ligger dom ner, men annars ser det mesta bekant ut..


tre kretskort och kaborr fästena till lipo acken

Propellrarna är 4st 10x4 där två stycken är motroterande.
jag har ingen exakt data på motorerna än men jag ska ta reda på mer om dom senare..
det ska även gå att koppla upp moderkortet till datorn men det följde inte med någon sådan sladd så jag antar att det är extra tillbehör, men det känns inte så viktigt just nu ändå.
manualen som följer med är bara på tyska, det är möjligt att det kommer en engelsk/svensk manual senare? men trots att jag aldrig läst tyska i skolan så tycker jag inte tyska är så svårt att förstå (kan bero på alla tyska quadrocopter forum jag har studerat på sistone).
men det verkar inte vara några direkta konstigheter så här långt iallafall.

ihopfälld tar den väldigt liten plats!

Allt verkar väldigt lovande så här långt, 3500kr för en borstlös quadrocopter är nästan oförskämt billigt! motsvarande kit som man fårbygga ihop själv kostar oftast uppimot 10.000kr, så det ska bli spännande att se vad den gårför!
Nu väntar jag bara på att den här vinterstormen som dök upp ifrån ingenstans ska försvinna så att jag kan provflyga den!


Fortsättning följer...

EDIT: 2009-09-15

Jag har just fått vet att det inte blir någon fortsättning på detta test..
jag fick ett test exemplar skickat till mig av ovanstående quadrocopter ifrån Conrad.se för att testa, men det exemplaret jag fick visade sig vara defekt, den ville bara loopa så fort den lämnade marken.
jag skickade tillbaks en totalkvaddad quadrocopter och blev lovad en ny, men veckorna och månaderna gick och jag hörde inget ifrån conrad.se!
eftersom jag inte fått något svar på mina mail så ringde jag i veckan för att höra och då fick jag veta att min kontakt på företaget hade slutat, det förklarar varför det inte kom någon ny quadrocopter...

jag känner inte att jag orkar gå vidare med det här projektet så jag lämnar det så här.


4 kommentarer:

Anonym sa...

Hej,
nu vill vi höra hur denna quad står sig mot både billigare och dyrare. :)
För övrigt en väldigt rolig blogg.
/Jim

Anonym sa...

Hej.

Precis beställt en.. undrar varför du inte skrivit mer om dina intryck.. funkar den inte?

/Patrik

If I Ran the Zoo sa...

Hej!

jag hittade ett fabrikations fel på mitt test exemplar så jag skickade tillbaks den, så jag väntar på en ny! men dom har varit slut i lager ett tag, men jag hoppas den dyker upp snart.

jag har hört bra saker om dom på tyska forum, bland annat finns det en hel del nyttigt på denna sida:
http://www.pccon.de/blog/

patrik.svensk sa...

Hmm.. ja jag såg på forumet att det hade varit en hel del "barnskjukdomar" i början men i den nya batchen, den som vi förhoppningsvis får, har en hel del förändringar gjorts...

Spännande - såg att den har börjat levereras i tyskland - och conrad.se ger beskedet 13/7.

Mvh Patrik