fredag 2 juli 2010

Eppim V2 får ny utrustning!Jag har fått mina grejer ifrån ElectronicaRC.com, (två dagar!) och dom är nu monterade i min eppim!
det är en DPC-420 osd kamera, den har lite knappar på baksidan som man göra massor av inställningar med..
och jag valde att köra vidare med 2.4ghz och köpte en AvionicsRC videosändare, har en känsla av att jag haft mindre störningar sen jag gick tillbaks till 2.4ghz och dessutom är det skönt att slippa risk för servo ryckningar och även att GPSen kan bli störd (framtida planer).
jag beställde även en Pan/tilt i aluminium som är speciellt anpassad för DPC kameran.
väldigt bra passform och enkelt att montera.Nu låter det som om allt vore frid och fröjd, men det var ända tills jag öppnade min portfölj aka "ground station" och såg att jag aldrig kopplat ur batteriet som nu är svullet och tvärtomt utan chans att räddas...
jag minns nu att senast jag hade lådan öppen var jag lite stressad och skulle programera tillbaks min Oracle diversity från ntsc till pal igen (min Flytron kamera är ntsc), jag blir alltid stressad av att sitta och räkna blinkningar och försöka förstå när jag borde trycka på knappen (eller inte), jag skulle till och med kunna gå så långt att säga att jag hatar det!
och nu är jag ett 3s 2200mah lipo pack fattigare, jag tror aldrig jag har haft en dyrare modellflygar sommar ur ren svinn synvinkel!

Av någon anledning som jag inte förstår så vägrade fartreglaget att fungera om jag använde bara en lipo ack till både videomottagaren och vanliga RC utrustningen..
så för att få flyga så fick det bli en separat lipo till videomottagaren, lite tyngre än jag hoppats på men det funkade åtminstone.

Själva flygningen gick utmärkt, men det märktes att den var tyngre än tidigare och var inte alls lika vändbar och smidig längre..
dessutom fick jag massor av linjer i bilden, såna man brukar få om man har bara en lipo, men jag gissar att det är för att jag har gjort kamera sladden väldigt kort och har videomottagaren väldigt nära kameran?
färg återgivningen på DPC kameran var mycket bättre än på kx-132 kameran som jag hade tidigare men annars var jag inte alls imponerad av prestandan på kameran, bilden blev väldigt mörk i motljus och det var svårt att se till och från, men det ska gå att justera har jag läst på RCgroups, så jag får återkomma när jag har hunnit prova fler inställningar.

Det var första gången jag fick prova flyga med headtrack med både "pan" och "tilt", och det funkade väldigt bra och kändes efter ett tag ganska naturligt, men jag måste flyga ett par gånger till innan det känns helt naturligt skulle jag tro. tyvärr vägrade mitt servo att låta sig 180graders moddas, så jag måste skaffa mig ett nytt sådant, jag funderar på att skaffa ett sånt här: servo länk för att slippa allt strul..

Till nästa helg så ska jag flytta videosändaren och göra en ny sladd, jag ska även flytta fram kameran lite eftersom jag tyckte vingen tog upp lite väl mycket av bilden, men annars är det inte mycket jag kan ändra på, funderar på att skaffa en mindre lipo ack till videosändaren, men är lite osäker på hur liten jag vågar ha? vad behöver jag för driva videosändaren och kameran i 15-20minuter?

Film kommer...

2 kommentarer:

Peter sa...

Hej hej ! Det är bara att mäta hur många mA kamera+sändare drar med en multimeter. Sen så är det bara att räkna, drar de 500mA och du vill kunna driva dem i 30 min så behöver du ju ett batteri på 250mAh.. Sen så är det ju bara testa på marken hur länge batteriet räcker första gången... PS använd lipo alarm till alla batterier så "glömmer" man inte dem utan hör när de börjar ta slut ! (om du inte ha planen i en potatiskällare etc)

If I Ran The Zoo sa...

tack för tipset!