måndag 29 juni 2009

FPV flygning nr2

Jag var och tog en flygtur kl5 på morgonen innan jobbet!
tyvärr så verkar det inte ha blivit någon inspelning?

Jag tejpade för microfonerna på kameran och nu hade jag nästan inga störningar alls!
därimot var det lika svårt att se något som sist, bilden blir väldigt mörk när man flyger mot solen. inser nu att jag borde kanske ha valt en ccd kamera istället för "ccd killer" cmos kameran jag valde... sist jag flög så var det solnedgång och nu soluppgång och det är inte optimalt rent sol mässigt har jag märkt.
mitt andra problem är att fartreglaget som följde med planet inte vill acceptera min 2s lipo som jag köpte till planet, 3s går hur bra som helst (trots att det står att den klarar2-4s).
därför har jag blivit tvungen att flyga med några gamla lipos som jag hade liggandes hemma, men av någon anledning blir lipos alltid dåliga efter något år.
dom håller stöm jättebra men så fort man försöker flyga med dom så tar dom slut direkt!
jag provade två olika accar jag hade hemma, men samma resultat med båda..
bra med kraft i starten sen får jag fisa omkring på halvgas i några minuter sen är accen slut!

Nu har jag beställt en ny 3s acc, och nu funderar jag på om jag ska köpa en ny kamera också?
jag vet iallafall att jag ska iallafall köpa en "servo strecher" så att jag kan panorera 180 grader. annars är det helt menigslöst att kunna panorera, man vill ju kunna se vingen!

6 kommentarer:

Peter sa...

Du behöver ingen servo stretcher, det är bara att skruva upp servot fila lite och löda in 2 st 2k ohms resistorer så har du ett 180 graders servo... här finns en guide http://www.youtube.com/watch?v=KUvjcHdq3JA

Anonym sa...

kul att mitt tips funkade:)/LAMEANDRE

Anonym sa...

hej hur går det med din multiplex fox och din foker vänar på video:):P/LAMEANDRE

If I Ran the Zoo sa...

fokkern får vänta lite, foxen har flugit ett par gånger nu, men väntar fortfarande att få perfekt vind och att jag ska hitta någon villig filmare på samma dag...

Anonym sa...

Tjena! Vid långtidsförvaring bör LiPo ackar laddas ur till ca 3,7V för att må bra, fast det kanske du redan visste. Möjlig förklaring till varför dom pappat ur?

If I Ran the Zoo sa...

jo jag har hört det, minns inte om jag laddade ur dom eller inte, jag har hört lite olika varianter på vad man borde göra men jag har inte vetenskapligt testat någon av metoderna än.

tack för servo mod tipset!