tisdag 23 juni 2009

Planet är gigantiskt!

Jag var och hämtade mitt plan på posten, och det är gigantiskt!!!
allt ser jätte fint ut och jag är väldigt nöjd såhär långt, motor, fartreglage och servon är förmoterat ifrån fabrik så det är inte mycket som behöver göras..
jag önskar dock att jag köpt en som inte var moterad, inte för att det är dåligt gjort men det finns några saker jag kanske skulle gjort anorlunda om jag gjort det själv..

jag är lite orolig för att motorn som sitter i är i minsta laget för det här planet, men det får visa sig när jag provflyger.

funderar på lite olika lösningar för kameramontering och om jag ska använda pantilt istället för sidroder?

8 kommentarer:

Anonym sa...

om jag har läst rätt så behöver inte fatshark någon kanal från din mottagre utan du kopplar servona till din fatshark mottagre/LAMEANDRE

If I Ran the Zoo sa...

nope det finns inga såna kontakter på fatshark sändaren i planet.
jag har dessutom ingen headtracker och inte någon tillräckligt fin radio som stödjer det, det är bara futabas topp radios som stödjer headtracker än så länge.

jag kommer styra panoreringen av kameran med vänster spaken tillsvidare...
upp och ner har jag inte bestämt mig för hur jag ska göra med än, eventuellt använder jag crow funktionen på radion för att sköta den.

Anonym sa...

jag skulle tagit sidorodet för vänsterhöger och crow till upp ner./jag har en nästan likadan radio som du en optic 6/LAMEANDRE

If I Ran the Zoo sa...

jag har pluggat manualen lite och har kommit fram till att crow funktionen inte funkade som jag hade hoppats, vänstespaken(sidrodret) får bli panorering och sen får jag flyga antingen med en av små switcharna som on/off knapp på motorn eller så får jag flyga i "heli mode" och använda hold funktionen på motorn..

jag tror hold verkar smidigast!

Anonym sa...

crow mixningen gör fullt utslag på servot på kanal fem. jag är 99 säker/LAMEANDRE

Anonym sa...

mena crow inte crow mixning/LAMEANDRE

If I Ran the Zoo sa...

problemet jag har är att jag vill inte att kameran ska röra sig med trottel spaken hela tiden, trodde det skulle lösa sig med hold funktionen. jag vill kunna låsa gasen i ett läge och kunna röra kameran men jag får den inte att funka? vet inte om jag är för trött, men nu har jag satt det servot på "gear" switchen och har bara två lägen: titta horisontellt/titta ner.

hoppas på en provflygning i morgon om vädret tillåter!!

Anonym sa...

jo det är precis som den ska fungera. för den är ju igentligen till för landningställ/bombdroppers m.m/LAMEANDRE