torsdag 25 juni 2009

FPV premiär!!!

Nu har jag äntligen flugit FPV!
jag väntade hela dagen på att vinden skulle minska så att jag skulle kunna göra min premiär tur.
och tillsist vid 22-tiden när solen började gå ner så avtog vinden, men nu började det bli mörkt...
jag beslutade mig för att göra ett försök ändå jag skulle aldrig kunna sova annars, jag packade snabbt ihop allt jag behövde: plan,radio,pinnacle video capture device, usb minne, video glasögonen..

väl framme så insåg jag att det var otroligt mycket mygg och jag stod i kortärmad skjorta, men det kunde inte hjälpas jag skulle flyga till varje pris! jag monterar snabbt planet, kopplar in allt och sen bar det av!planet visade sig vara lite framtungt och propellern ganska obalanserad, men det flög åtminstone.. och jag blev snabbt varse att det var lite mörkare än jag trott!
att flyga FPV är en fantastiskt konstig utom kroppslig känsla , dessutom stod jag och svajade fram och tillbaks som någon ur A-laget, jag förstår nu varför folk rekommenderar att man sitter och flyger.

jag hade en heldel video störningar, jag vet inte exakt vad det beror på, men det kan ha med att göra att jag praktiskt taget stod under ett träd och flög?


jag valde att montera kameran på kroppen istället för i cockpitt, delvis för att komma upp en bit ifrån propellern, men även för att det är bekvämare att ha kameran fast monterad istället för i luckan som man tar av och på hela tiden.


jag monterade även videosändare ovanpå kroppen, delvis av samma anledning som ovan; för enkelhetens skull, men även för att den blir varm och behöver luftströmmen som kyler den.
och sen tänkte jag att det även kan vara bra om den är så långt bort ifrån radio mottagaren som möjligt för att slippa störningar.

jag ska gå in djupare på alla dom olika delarna senare!

6 kommentarer:

Anonym sa...

det där med störningar på fpv systemet har nåt med miken tror jag.läste det någonstans http://www.youtube.com/watch?v=jYjTa2zrrW4&feature=related här var det läs på sidan/LAMEANDRE

If I Ran the Zoo sa...

tack för tippset!
ska kolla upp det..

Anonym sa...

hej vad kostade fatshark kittet och skulle du kunna skicka en länk:)/LAMEANDRE

If I Ran the Zoo sa...

jag köpte ett colibri fatshark kit på electronicarc.com

http://alai.h3m.com/~s0350672/catalogo/index.php?cPath=43_67

Peter sa...

För mycket volym på mic:en gör att det blir störningar i videon. Sen så kan du ju ha ström sladden från BEC:en lindad några varv runt en ferrit ring, kan kanske få bort lite störningar fast du redan kör med separat batteri för videon.. Jag kör med bara ett batteri och ferrit ring och jag få inga störningar alls nu... Dadde har en bra guide om antenner också http://www.rcexplorer.se/page14/gain/gain.html Ser fram emot mer fpv videos från dig !!!

If I Ran the Zoo sa...

tack för tipsen!

jag kör på separat batteri, men jag funderar på att köra som du på mitt nästa plan.
det blir så himla många accar som ska laddas!