onsdag 6 maj 2009

Guillows Fokker DR1 del2


Jag har byggt på min Fokker Dr1, den är i princip trä färdig nu!
men jag måste tyvärr erkänna att jag bytte ifrån vitlim till CA när jag skulle limma små pinnarna på kroppen...Jag måste säga att jag var positivt överaskad över kvalitén på byggsatsen, jag byggde en guillows byggsats för flera år sedan som inte var laserskuren och den hade ingen vidare balsa kvalite och det var svårt att få bort bitarna hela eftersom stämplingarna inte var något vidare..

men det märks att dom använt sina gamla byggsatser och uppgraderat dom med laserskurna balsaflak, ritningar och allt annat är av gammalt snitt, det ingår till och med i beskrivningen hur man monterar en Cox motor vilket inte kan vara så värst vanligt idag!
Cox motorer är dock lite nostalgi för mig eftersom jag hade en sån i min första motor drivna modell jag flög, det var en blue phoenix 2meters balsa seglare med en cox motor i nosen, men det var i början på 90talet!

Det kan hända att jag är lite bortskämd efter att jag har byggt några av Stevens aero balsabyggsatser som är mer som självlåsade 3D pussel, och jag trodde att Guillows skulle ha något liknande nu när dom också gör laser byggsatser..
Guillows byggsatsen är en klassiskt balsabyggsats som bara har förfinats lite, men som tackvare att kvalitén på balsan och laserutskärningarna är väldigt hög gör att det endå är en prisvärd byggsats!

1 kommentar:

LAME André sa...

snyggt:) och fan vad snabb du va på att bygga:P